15.7.2015 | 11:57

48. Nälkäkurki

Helmikuussa kirjoittelin tosta meidän aikomuksesta siirtyä raakaruokintaan. Nyt ollaan siitä lähtien syöty 50/50 nappulaa ja lihaa, ja tää järjestely sopii Avalle enemmän kuin hyvin!
Aamuruoka yleensä pelkkää nappulaa, ja iltasin sitte tarjoilen arvon neidille 300g lihaa. Lihoina nytten on syöty nautaa, possua, broiskua ja kalkkunaa. Kerran syötin hirveä, koirasta ei tullut ulos mitään kahteen päivään :D


Ongelmana tässä meidän raakaruokinnassa on ollut pieni pakastin. Koiran lihoille on nyt tilaa vain yhden lokerikon verran, sinne mahtuu noin kuukauden lihat jos ruokkii nappulan kanssa. Eli pitäisi ostaa isompi pakastin ja tilata kennelrehulta sitten isoja satseja kerralla. Onneksi kuitenkin uskaltauduin käymään rahulan rehussa (paikan työntekijät on todella tympeitä, karkoittaa paikalta melkein pelkällä katseellaan..), sieltä löytyy useampaa sorttia lihaa pakastealtaista, eikä hinnatkaan ole kovin kalliita! Enää ei haittaa, että on pieni pakastin, kun voi pyyhkästä kaupunkiin puolessa tunnissa ja käydä hakemassa tarvittavan määrän lihoja!


Lähikaupoista toki saa noita koirille tarkoitettuja pakastelihoja, mutta suurimmassa osassa on luuta, joka taas vetää Avan pakin niin kovaksi ettei ole tosikaan. Parempien lihojen puutteessa olen ostanut oscarin jauhelihapötköjä, ja näitä onkin aina yleensä meillä pakkasessa pari kappaletta varalla.

 

Jossain kohtaa vaihdoin nappulan takaisin jahti&vahtiin, alkuun toimi ihan hyvin. Ajattelin, ettei nappulat tarvi olla ihan niin laadukasta (aikaisemmin syötin mm. pure naturalia ja barking heads'ia), kun syöttää puolet lihaa. Siinä vaiheessa kun jätökset alko olemaan ihan järkyttävän kokosia kasoja ja sitä tavaraa tuli kolmesti päivässä, päätin etsiä uuden nappulan. Hetken mustissa&mirrissä pyörittyäni päädyin brit premiumin adult large chickeniin. Tää on kelvannut Avalle oikeen mainiosti ja toiminut muutenkin oikein hyvin. Hintakaan ei ole mikää kamalan kallis, 15kg 43e.

 

 Nyt olis tarkoitus jossain vaiheessa siirtyä kokonaan raa'alle, kunhan saan nuo kaikki suunnitelmat yms. valmiiksi. Alkuun ajattelin lähtä liikenteeseen pelkällä kalkkunalla, sopi Avan mahalle niin hyvin. Kerta viikkoon jos antaisi lohta. Määräksi ajattelin n. 750g päivässä, siitä sitten vähentäen tai lisäten tarpeen mukaan. Maksaa voisi jossain vaiheessa kokeilla myös, itse kyllä viihan sen hajua ja käsittelemistä, mutta ehkä tuota löytyy jostain esim. valmiiksi jauhettuna.

 

Olen lisännyt Avan ruokiin tähän asti kalkkia, merilevää (jodi), lohi- ja kookosöljyä, biotin forte rakeita (sinkki) ja valkosipulirouhetta (punkkeja vastaan).
Kokonaan raa'alle kun siirrytään, ostoslistalle päätyy vielä ainakin ADE-liuos tms. mistä saisi noita vitamiineja ja magnesium (ehkäsemään mm. kramppeja rankemman liikunnan jälkeen).
Pellavansiemenrouhetta meiltä löytyy jo kaapista, sitä voisi kuiduksi kipata kuppiin.


3 kommenttia:

  1. Onnea dieettiin ja raa'alle siirtymiseen!😉 Minulla on tosiaan se Avan isän sisko eli Nessu, neidillä on painoa sen 20,8kg ja ensi kuussa tulee neljä vuotta mittariin. Koko ikänsä tuo on ollut täysin raa'alla (50/50 meiningillä pentulaatikossa) ja on kyllä ihan sen juttu, mitä nyt allergiat on otettava ruokavaliossa huomioon.. Päivässä kyömy syö noin 400-500g, mikä suhteutetaan tietysti päivän kulutukseen. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Rupesin nyt tota meidän lihan määrää miettimään, vaikuttaa tosi isolta verrattuna tohon teidän syöttämään :'D Joskus laskin että n. 3% syöttäis koiran painosta (25kg on Avalle sellanen ihan ok paino, nythän tota painoa on ihan liikaa) ja siitä tuloksena tuo 750g/pv. Toivotaan että vältytään kaikilta ongelmilta, Avallahan ei vielä (kopkopkop) ole mitään allergioita tms rajotuksia.

      Poista
    2. Pitää kuitenkin muistaa, että koirilla on sen 8kg painoero ja rodun sisäinen koko vaihtelu on aika huimaa välillä. ;)

      Poista

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä