24.7.2015 | 23:56

49. Lääkärikeikkaa

Eilen illalla Ava nousi jalkojani vasten ja sormet osuivat isoon rupeen. Tai ruveksi sitä ensin luulin..
Iho punoitti 2cmx3cm alueelta ja karvat olivat kudosnesteen tms. tahrimat. Heti ekaksi päähän pälkähti hot spot.


Aamulla sitten soittelin ensin Animagiin, siellä ei vapaita aikoja ollut koko päivälle. Seuraavaksi ajattelin kokeilla Lappeenrannan uutta eläinklinikka Loimea, ja valintaan olin todella tyytyväinen!
Ajan sain puolentoista tunnin päähän soitosta.
Paikanpäällä koin taas hienoja hetkiä bullin omistajana, aulatila oli tosi hiljainen ja Ava piereskeli laattalattiat kaikuen..


Klinikalla Ava sai nukutuspiikin kannikkaan ja siirryttiin käytävän puolelle vähän hämärämpään rauhoittumaan. Akka ei millään meinannut antaa periksi, nuokkui vain pää pystyssä ja kuunteli toisen koiran touhuja aulassa. Vihdoin koira sammahti ja saatiin se kannettua hoitopöydälle.
Karvat ajeltiin tulehtuneelta ihoalueelta ja sen ympäriltä, siinä kohtaa vasta paljastui miten inhoittavan näköinen iho oli, karvat olivat ihan töhnässä ja niiden alta paljastui ihan palaneen näköinen iho.


Ennen herätyspiikkiä Ava sai vielä pistokset antibioottia ja kipulääkettä.
Kannettiin koira taas aulan hämärään heräilemään, ja siinä kesti kyllä tovi.
Ensimäiset elonmerkit ilmeni hännästä, sitä piti ruveta heti vispaamaan ihan hulluna vaikka veto oli ihan pois!


Saatiin mukaan Terra-poly merkkistä voidetta, tuota levitetään kahdesti päivässä huuhtelun, betadinen ja kuivauksen jälkeen. Jossei viikonlopun aikana ala iho näyttämään paremmalta, niin haetaan reseptillä antibiootit apteekista.
Kauluria joutuu arvon neiti taas pitämään päässään, että saadaan nuoleminen estettyä.


Avan ollessa tajuttomana eläinlääkäri tutkiskeli tassut yms. lävitse. Siinä sitten ääneen valittelin Avan anturoiden välejä ja kynsien tyviä, kukaan kun ei koskaan ole kommentoinut niitä sen enenpää, aina kuullut saman laulun: Kynnet kuulemma ovat vain pigmentin värjäämät ja anturoiden välit vain vähän töhnii, ei kannata huolestua.
Tällä kertaa eläinlääkäri otti "huoleni" todesta ja otti näytteet sekä kynsistä (pikemminkin kynsivallista), että anturoiden välistä.
Ja hiivaahan sieltä löytyi. Ell soitti meidän perään noista tuloksista. Pitää vielä käydä hakemassa malaseb-shampoota apteekista kunhan saan reseptin siihen.
Entistä enemän syytä siis siirtyä raa'alle, ehkä jopa aloittaa eliminaatiolla.

ps. Vaaka näytti 27,7kg, eli 1.3kg menty jo alaspäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä